Pompa hidroforului nu pompează apă. Repararea și exploatarea stațiilor de pompare

Pompa hidroforului nu pompează apă. Repararea și exploatarea stațiilor de pompare

Pompa hidroforului nu pompează apă. Repararea și exploatarea stațiilor de pompare
Presiunea constantă în sistemul de alimentare cu apă al unei case particulare este de obicei creată cu ajutorul unei stații de pompare. Este clar că este mai bine dacă aceasta funcționează fără probleme, dar apar defecțiuni periodice. Pentru a restabili rapid alimentarea cu apă și pentru a economisi servicii, puteți repara stația de pompare cu propriile mâini. Cele mai multe dintre defecțiuni pot fi reparate pe cont propriu – nu va trebui să faceți nimic super complicat.

Compoziția stației de pompare și scopul pieselor
1 Compoziția stației de pompare și scopul pieselor
1.1 Principiul de funcționare a stației de pompare
2 Probleme și defecțiuni ale stațiilor de pompare și corectarea lor
2.1 Stația de pompare nu se oprește (nu acumulează presiune)
2.2 Reparația stației de pompare: adesea inclusă
2.3 Aer în apă
2.4 Stația de pompare nu pornește
2.5 Motorul bâzâie, dar nu pompează apă (rotorul nu se rotește)
3 Unele tipuri de lucrări de reparații
3.1 Înlocuirea acumulatorului „pară”
Stația de pompare – un set de dispozitive separate interconectate. Pentru a înțelege cum să reparați o stație de pompare, trebuie să știți din ce constă aceasta și cum funcționează fiecare parte. Apoi, depanarea este mai ușoară. Compoziția stației de pompare:

Pompă de tip submersibil sau de suprafață. Pompează apa dintr-un puț sau puț, menține o presiune stabilă în sistem. Conectată la casă cu țevi.
Pe conductă trebuie să fie instalată o supapă de reținere. Aceasta împiedică apa să se întoarcă din conducte înapoi în puț sau fântână atunci când pompa este oprită. De obicei, este instalată la capătul țevii, coborâtă în apă.
Din ce constă o stație de pompare

Acumulator hidraulic sau rezervor cu membrană. Recipient metalic ermetic, împărțit în două părți printr-o membrană elastică. Într-una dintre ele, aerul (gaz inert) este sub presiune; în cealaltă, până la crearea unei anumite presiuni, se pompează apă. Un acumulator hidraulic este necesar pentru a reduce numărul de porniri ale pompei și pentru a-i prelungi durata de viață. Creează și menține presiunea necesară în sistem și o mică rezervă de apă de rezervă în caz de nefuncționare a stației.
Unitate de control și control al stației de pompare. De obicei, acesta este un manometru și un presostat, instalat între pompă și acumulator. Manometrul este un dispozitiv de control care vă permite să evaluați presiunea din sistem. Comutatorul de presiune controlează funcționarea pompei – dă comenzi pentru a o porni și opri. Pompa este pornită atunci când este atins pragul inferior de presiune din sistem (de obicei 1-1,6 atm) și se oprește atunci când este atins pragul superior (pentru clădirile cu un singur etaj, 2,6-3 atm).
Fiecare piesă este responsabilă pentru un parametru specific, dar un tip de defecțiune poate fi cauzat de defectarea mai multor dispozitive.

Principiul de funcționare a stației de pompare
Acum să vedem cum funcționează toate aceste dispozitive. Când sistemul este pornit pentru prima dată, pompa pompează apă în acumulator până când presiunea din acesta (și din sistem) este egală cu pragul superior setat pe presostat. Cât timp nu există debit de apă, presiunea este stabilă, pompa este oprită.

Fiecare parte își face treaba

Undeva au deschis un robinet, au golit apa, etc. De ceva timp, apa vine din acumulator. Când cantitatea acesteia scade astfel încât presiunea din acumulator scade sub prag, pompa se pornește, pompând din nou apă. Dacă, în același timp, există un debit constant (se tastează o baie, se irigă grădina/grădina), pompa funcționează mult timp: până când se creează presiunea necesară în acumulator. Acest lucru se întâmplă periodic chiar și cu robinetele deschise, deoarece pompa livrează mai multă apă decât curge de la robinet. După ce debitul s-a oprit, aceasta funcționează o perioadă de timp, creând alimentarea necesară în giroacumulator, apoi se oprește și se pornește după ce apare debitul de apă.

Probleme și defecțiuni ale stațiilor de pompare și corectarea lor
Toate stațiile de pompare sunt formate din piese identice, iar defecțiunile lor sunt în mare parte tipice. Nu contează, echipamentul este Grundfos, Jumbo, Alco sau orice alte companii. Bolile și tratamentul acestora sunt aceleași. Diferența constă în frecvența cu care apar aceste defecțiuni, dar lista și cauzele lor sunt de obicei identice.

Opțiuni de instalare a stației de pompare

Stația de pompare nu se oprește (nu acumulează presiune)
Uneori observați că pompa funcționează de mult timp și nu se oprește deloc. Dacă vă uitați la manometrul de presiune, puteți vedea că stația de pompare nu capătă presiune. În acest caz, repararea stației de pompare este o afacere pe termen lung – va trebui să treceți printr-un număr mare de motive:

Nu există apă în fântână sau în puț. Dacă acest lucru este adevărat, această situație se numește „funcționare uscată” și amenință să provoace arderea motorului. Apa pe care pompa o pompează este folosită pentru a răci motorul. Nu există apă, acesta se supraîncălzește și se arde. Pentru a vă proteja împotriva unei astfel de situații, este nevoie de o protecție specială: senzori de nivel de apă (flotor și electric).
Rezistență ridicată a conductei de aspirație (lungime mare cu un diametru mic al țevii) sau scurgeri de aer (conexiune neetanșă).
Pentru a elimina influența conductei, coborâți conducta de aspirație în butoiul din apropierea pompei. Dacă presiunea crește în mod normal, traseul este de vină și trebuie fie să îl etanșați la îmbinări, fie să puneți țevi mai groase sau să o îndreptați pe cea existentă (mai puține coturi și îmbinări).
Pentru a verifica etanșeitatea conductei de aspirație, după ce ați oprit stația, observați manometrul pentru o perioadă de timp. Dacă presiunea scade atunci când supapele sunt închise, există o scurgere în sistem. În caz contrar, sistemul este etanș.
Reparația DIY a stației de pompare poate economisi bani

Filtru de țeavă sau supapă de reținere înfundată. Acestea se îndepărtează, se curăță, se verifică dacă sunt funcționale, se coboară la locul lor și se efectuează un test de funcționare.
Un alt motiv posibil pentru care pompa nu se oprește este o funcționare defectuoasă a presostatului sau o limită de oprire a pompei setată incorect. În acest caz, trebuie să:
Limita de presiune la care pompa ar trebui să se oprească este prea mare, pompa pur și simplu nu este capabilă să atingă presiunea necesară. Atunci efectuăm reglarea presostatului (reducem limita de oprire).
Verificare Lucrăm în Moscova și în regiunea Moscovei relee – curățați-le de calcar (depuneri întunecate) cu șmirghel cu granulație foarte fină (puteți folosi o pilă de unghii).
Reparați presostatul prin curățarea acestuia (îndepărtați sărurile de pe arcurile de reglare și curățați intrarea și ieșirea). Numai cu atenție, membrana de admisie nu poate fi deteriorată. Dacă acest lucru nu ajută, trebuie înlocuit un presostat.
Dacă limita de declanșare a presostatului este mult mai mică decât presiunea maximă pe care o poate crea pompa și, pentru o perioadă de timp, aceasta a funcționat normal, dar apoi se oprește, motivul este altul. Poate că rotorul a lucrat la pompă. Imediat după achiziție, el a reușit, dar în procesul de funcționare rotorul s-a uzat și „nu există suficientă rezistență acum”. Repararea stației de pompare în acest caz este înlocuirea rotorului pompei sau achiziționarea unei noi unități.

Pentru a debloca sau înlocui rotorul, scoateți carcasa

Un alt motiv posibil este tensiunea scăzută. Poate că pompa funcționează încă la această tensiune, presostatul nu mai funcționează. Soluția este un stabilizator de tensiune. Acestea sunt principalele motive pentru care stația de pompare nu se oprește și nu acumulează presiune. Sunt destul de multe, astfel încât reparația stației de pompare poate fi întârziată.

Reparația stației de pompare: adesea inclusă
Pornirea frecventă a pompei și intervalele scurte de funcționare a acesteia duc la o uzură rapidă a echipamentului, ceea ce este foarte nedorit. Prin urmare, repararea stației de pompare trebuie efectuată imediat după detectarea „simptomului”. Această situație apare din următoarele motive:

Acumulator prea mic. Atunci când se alege o stație de pompare pentru o casă și o reședință de vară, acestea iau adesea un acumulator mic – 24 de litri sau 32 de litri. Acest lucru este foarte mic, deoarece alimentarea cu apă în astfel de rezervoare este de numai 30-50% din volumul său total, adică doar 7-12 litri de apă pot fi pompați într-un rezervor de 24 de litri. Firește, un astfel de volum de apă este consumat foarte repede, motiv pentru care pompa este adesea pornită. Metoda de tratare este instalarea unui acumulator suplimentar (acesta este conectat în paralel cu cel deja instalat).
Limite ale comutatorului de presiune setate incorect. Pentru a evita această situație, este posibil să se mărească delta (diferența dintre presiunea de oprire și de pornire a pompei) și, astfel, să se reducă pragul de pornire a pompei (în mod optim – 1-1,5 atm). Un aspect important: presiunea la care pornește pompa trebuie să fie cu 0,2 atm mai mică decât presiunea din acumulator. Stația de pompare poate porni adesea doar pentru că presiunea din acumulator este mai mică decât pragul stabilit pentru pornirea pompei. Deoarece:
Verificați presiunea din acumulator. Pentru a face acest lucru, scoateți capacul de plastic, sub care se află un mamelon (cum ar fi o bicicletă). Conectăm manometrul, verificăm presiunea. De obicei, este de 1-1,5 atm.
Spălăm sau pompăm (cu o pompă de bicicletă sau de mașină înșurubată la același mamelon), astfel încât să fie normală.
Reglați presostatul. După ce au preluat parametrii, ar trebui să obțină un sistem care funcționează normal.
Reglați presostatul cu două arcuri

Supapa de reținere înfundată. Dacă supapa nu blochează apa, aceasta părăsește sistemul, presiunea scade, iar pompa se pornește. Frecvența de includere este de aproximativ 10-20 de minute. Ieșire – verificați și curățați supapa de reținere, înlocuiți-o dacă este necesar.
De asemenea, cauza poate fi deteriorarea membranei acumulatorului. În plus față de pornirea frecventă a pompei, apa este, de asemenea, furnizată în smucituri: când stația funcționează cu presiune ridicată, atunci când este oprită, presiunea scade imediat. În acest caz, există două opțiuni – membrana însăși sau pliul, care o fixează de corp, s-au subțiat. Și în acest caz, și într-un alt caz, va trebui să deconectați acumulatorul și să schimbați partea defectă.
Un motiv al său pentru acționarea frecventă a pompei și alimentarea neregulată cu apă este o bobină ruptă în partea superioară a acumulatorului hidraulic. Pentru a-l înlocui, va trebui să demontați acumulatorul, să scoateți membrana și să înlocuiți racordul.
Acum știți de ce stația de pompare pornește des și ce trebuie să faceți în acest sens. Apropo, mai există un alt motiv posibil – o scurgere în conductă sau în vreo conexiune, așa că, dacă toate cele de mai sus nu se aplică în cazul dumneavoastră, verificați dacă există o joncțiune undeva.

Aer în apă
O cantitate mică de aer în apă este întotdeauna prezentă, dar atunci când robinetul începe să „scuipe”, atunci ceva funcționează incorect. Pot exista, de asemenea, mai multe motive:

Oglinda apei a coborât și pompa trage apa în jumătate cu aer. Soluția în acest caz este simplă – coborâți conducta sau pompa însăși mai jos.
Conducta a devenit neetanșă și aerul intră prin una sau mai multe conexiuni. Remediu – Verificați conexiunile și restabiliți etanșeitatea.
Unul dintre motivele pentru cantitatea mare de aer din apă este pierderea etanșeității pe conducta de aspirație

Stația de pompare nu pornește
Primul lucru care trebuie verificat este tensiunea. Pompele sunt foarte pretențioase în ceea ce privește tensiunea, când aceasta este scăzută, pur și simplu nu funcționează. Dacă totul este normal cu tensiunea, situația este mai gravă – cel mai probabil motorul este defect. În acest caz, stația este transportată la un centru de service sau se instalează o nouă pompă.

Dacă sistemul nu funcționează, verificați partea electrică.

Printre alte motive – funcționarea defectuoasă a ștecherului / prizei, cablu uzat, ars / oxidat. Lucrăm în Moscova și în regiunea Moscovei la locul unde cablul electric este atașat la motor. Acesta este un lucru pe care îl puteți verifica și repara singur. Reparațiile mai serioase ale părții electrice a stației de pompare sunt efectuate de specialiști.

Motorul bâzâie, dar nu pompează apă (rotorul nu se rotește)
O astfel de funcționare defectuoasă poate fi cauzată de o tensiune scăzută. Verificați-o, dacă totul este normal, mergeți mai departe. Verificați dacă nu cumva condensatorul din blocul de borne s-a ars. Luăm un tester, verificăm, dacă este necesar, schimbăm. Dacă acesta nu este motivul, mergeți la partea mecanică.

În primul rând, verificați dacă există apă în fântână sau în puț. Apoi, verificați filtrul și supapa de reținere. Poate că acestea sunt înfundate sau funcționează defectuos. Curățați, verificați operabilitatea, coborâți conducta la locul ei, reporniți stația de pompare.

Verificăm rotorul – aceasta este o reparație serioasă a stației de pompare

Dacă nu ajută, este posibil ca rotorul să se blocheze. Atunci încercați să rotiți manual arborele. Uneori, după o perioadă lungă de inactivitate, el se „lipește” – se supraaglomerează cu săruri și nu se poate mișca singur. Dacă nu puteți mișca paletele cu mâinile, este posibil ca rotorul să fie blocat. Apoi, continuăm repararea stației de pompare prin îndepărtarea capacului de protecție și deblocarea rotorului.

Câteva tipuri de lucrări de reparații
Unele acțiuni pentru a repara o stație de pompare cu propriile mâini sunt intuitive. De exemplu, curățarea unei supape de reținere sau a unui filtru nu este dificilă, dar înlocuirea unei membrane sau a unui bulb într-un acumulator hidraulic poate fi dificilă fără pregătire.

Înlocuirea acumulatorului „pară”
Primul semn că membrana este deteriorată este pornirea frecventă și de scurtă durată a stației de pompare, în plus, apa este furnizată în salturi: fie o presiune mare, fie una slabă. Pentru a vă asigura că carcasa se află în membrană, scoateți dopul de pe mamelon. Dacă din el nu iese aer, ci apă, atunci membrana s-a rupt.

Dispozitivul rezervorului cu membrană este util atunci când se înlocuiește o pară

Pentru a începe repararea acumulatorului, deconectați sistemul de la sursa de alimentare, eliberați presiunea – deschideți robinetele și așteptați ca apa să se scurgă. După aceea, îl puteți opri.

Slăbiți fixarea flanșei din partea de jos a rezervorului. Așteptăm până când apa se scurge.
Deșurubăm toate șuruburile, îndepărtăm flanșa.
Dacă rezervorul este de 100 de litri sau mai mult, deșurubăm piulița suportului diafragmei din partea superioară a rezervorului.
Scoatem membrana prin gaura din partea de jos a rezervorului.
Spălăm rezervorul – de obicei are o mulțime de sedimente ruginite.
Noua membrană trebuie să fie exact la fel ca cea deteriorată. Introducem în ea un fiting cu ajutorul căruia partea superioară este atașată de corp (o răsucim).
Instalăm membrana în rezervorul acumulatorului.
Dacă există, instalăm piulița suportului de membrană în partea superioară. Cu un rezervor de dimensiuni mari nu se poate obține cu mâna. Puteți lega suportul de frânghie și astfel instalați piesa în poziție prin înșurubarea piuliței.
Strângem gâtul și apăsăm flanșa, instalăm șuruburile, strângându-le secvențial câteva ture.
Ne conectăm la sistem și verificăm lucrarea.
Stația de pompare nu mai este doar o pompă cu un motor electric, ci un ansamblu de echipamente destinate să furnizeze apă dintr-un puț, fântână etc. și să mențină presiunea stabilită în sistemul de alimentare cu apă.

Stația de pompare include:

Pompă.
Acumulator
Presostat.
Manometru.
Colectorul pe care sunt montate manometrul și presostatul.
Conducta de bypass între pompă și acumulator.
Defectarea oricăruia dintre elementele complexului amenință să strice întreaga stație ca întreg.

Luați în considerare fiecare dintre aceste elemente.

Pompa.
Am scris deja despre cele mai frecvente defecțiuni ale pompelor, precum și despre cum să le reparăm și să le prevenim. Pentru cine este interesant să urmărească

Acumulator
Un butoi de fier obișnuit cu o membrană de cauciuc în interior, cu o platformă pentru fixarea pompei și labe pentru fixarea acesteia în sine. Pe de o parte există o ieșire filetată pentru alimentarea cu apă, pe de altă parte – un racord filetat standard cu o bobină pentru pomparea aerului, de obicei acoperit cu un capac de cauciuc sau de plastic. Ei bine, ce i s-ar putea întâmpla?

 

Racordul pentru aer.

De cele mai multe ori, în timp, aerul este evacuat din jumătatea de aer a GA. Ca urmare, GA devine doar un butoi de fier, fără să acumuleze nimic. Pompa se pornește mai repede (se oprește prea repede) și mai des. Cumva am văzut cum pompa se pornește și se oprește de 8 ori într-un minut, cu robinetul de pe mixer complet deschis. Producătorii nu permit mai mult de 2 ori pe minut. Această boală se tratează ușor și rapid. Cu orice pompă (de automobil) ridicăm presiunea din aer la jumătate din presiunea maximă a apei. Inițial a fost – 1,5 bar, dar și pe apă s-a stabilit inițial 2,8-3,0 bar. Prin urmare, este mai bine la jumătate sau, dacă nu ați atins nimic pe comutatorul de presiune, la 1,5 bar.

Din păcate, orice alt incident cu GA este fatal pentru el. De exemplu, ruperea membranei (aproape imposibilă, dar văzută o dată) sau înghețarea (acest lucru este mai des, de obicei în locuitorii de vară). Cred că este inutil să vă reamintesc că presiunea aerului în GA trebuie verificată și, dacă este necesar, ridicată cu pompa oprită și presiunea zero la presiune.

Presostat.

 

Presostat: 1. Grupul de contact. 2. Arc mic. 3. 3.Arc mare. 4..Fire de fixare. 5. Senzor de presiune.

De obicei, o cutie neagră cu două fire, de obicei înșurubată la un capăt la colectorul de presiune. La exterior există un șurub de plastic, deșurubându-l, puteți scoate capacul și vă puteți uita înăuntru. În interior se află două arcuri: unul mai mare și unul mai mic, precum și un grup de contacte pentru conectarea firelor. Un resort mare este responsabil pentru presiunea de oprire, iar unul mic pentru diferența dintre pornirea și oprirea comutației. În consecință, strângând arcul mare cu o piuliță, creștem presiunea de oprire, adică presiunea din sistem, eliberând arcul – o reducem.

Este important de reținut că un arc mic nu reglează limita de pornire a pompei, ci este responsabil pentru diferența dintre presiuni. De exemplu, setările implicite: pornit – 1,5 bar, oprit – 2,8 bar. Dacă măriți presiunea de deconectare la 3,5 bar, pompa se va porni acum la 2,2 bar fără nicio altă ajustare suplimentară. Pentru a reduce această diferență, trebuie tras un mic resort; pentru a crește – pentru a da drumul.

 

Aveți grijă! Filetul de pe calea de rulare poate fi diferit.

Dispozitivul este destul de simplu și fiabil. Dar (din nou acesta este „dar”) după o anumită perioadă de funcționare, limitele de pornire și oprire încep să „plutească”. Cel mai adesea, observă că pompa fie nu se oprește deloc, fie se oprește după o utilizare prelungită (câteva minute). Presostatul este de vină pentru acest lucru, bineînțeles, dacă nu ați supraestimat presiunea de închidere în timpul reglării, astfel încât pompa pur și simplu nu poate face față. De obicei, ei doar scad puțin pragul de deconectare (cu 0,1-0,2 bar) și asta e tot. Uneori este necesară schimbarea întregului presostat (deoarece nu este atât de scump) din cauza contactelor arse ale grupului de contacte sau din cauza incapacității de a regla corect pragul de oprire (fie mult, fie puțin, dar media nu poate fi prinsă). Nu mă pot pronunța despre capacul nefericit al presostatului (m-am întâlnit cu el de mai multe ori). La închiderea și comprimarea lui, acesta are proprietatea de a modifica pragul de oprire (de obicei în sus) prin deplasarea știftului pe care se află resortul mare și pentru care este fixat acest capac. În același timp, presiunea trebuie să fie prinsă la întâmplare. Dar este mai bine decât să schimbi toate releele.

Manometru de presiune.

 

Simțiți diferența. Manometru strivit la dreapta.

Poate cel mai inofensiv dispozitiv de la stația de pompare, fără de care, în principiu, puteți face. Am văzut manometre cu sticla spartă, fără săgeată, zdrobite (arată mai mult decât sunt), și întotdeauna m-au convins să las totul așa cum este. Lipsa unui manometru nu afectează funcționarea stației, dar înlocuirea lui: asta e tot o bătaie de cap, pe un colector acrit! Vreți să o verificați?

Colecționar.

 

Rupt, în ciuda tuturor precauțiilor.

„Deci, ce are el în mod special?”. Întrebați, și veți avea perfectă dreptate. Nimic, un colecționar și un colecționar. Dar numai după mulți ani de funcționare a stației în condiții nefavorabile, toate conexiunile filetate se acresc strâns. În cel mai bun caz, în bucătărie și, de obicei, în baie, în hol (în holul de intrare), în subsol, în partea de sus a puțului, în puțul însuși, în baie, în sala de cazane etc. Și chiar și după prelucrarea cu „cheia pentru lichide”, nu este întotdeauna posibilă îndepărtarea rapidă și nedureroasă a unui manometru sau a unui presostat, având în vedere dimensiunea mică a filetului. Prin urmare, vă îndemn doar să fiți atenți, dacă este posibil, să nu le îndepărtați sau să le înlocuiți. Ei bine, și dacă asta … trebuie să căutați un „colector pentru stația de pompare” în magazin.

DESPRE pipa de revărsarepe aici nu va scrie nimic. Țeavă și țeavă. De obicei, acesta este un eyeliner flexibil cu un diametru mai mare sau mai mic. În cazul în care stația este (de exemplu, bazată pe pompa de adâncime), atunci este doar o țeavă între pompă și acumulator. Din nou, de obicei, conexiunile sunt rupte, nu țevile. Dar dacă aveți întrebări, întrebați, vă voi răspunde cu plăcere.

 

Tot ce rămâne după o iarnă geroasă.

 

Și acum, mai ales pentru locuitorii de vară.

Pregătirea stației de pompare pentru iarnă.
Deconectați alimentarea cu energie electrică de la stație (deconectați fișa de alimentare, opriți întrerupătorul de circuit).
Eliberați presiunea din sistem: deschideți, dacă există, drenajul, dacă nu există drenaj, deschideți macazul cel mai apropiat de stație.
Deconectați furtunul de aspirație. Atenție! Apa reziduală din sistem va curge din pompă! Fiți atenți și precauți.
Deconectați furtunul sau conducta de presiune.
Verificați presiunea aerului din acumulator. Dacă nu există nimic, treceți cu calm peste acest punct.
Dacă presiunea aerului din GA este mai mare sau egală cu 1,5 bar, săriți următorul punct.
Dacă presiunea aerului din lichidul hidraulic este mai mică de 1,5 bar sau nu a fost posibilă verificarea (punctul 5), pompăm presiunea de mai sus cu orice pompă adecvată sau până când se oprește debitul de apă din conducta de aspirație a stației de pompare.
Dacă nu există o pompă adecvată, ne grăbim imediat la magazin pentru o sticlă pentru un vecin care ar putea avea o astfel de pompă și ne asigurăm că efectuăm pasul 7. Acumulatorul hidraulic costă mult mai mult decât o sticlă pentru un vecin.
Scurgem apa rămasă din pompă, răsturnând-o în toate sensurile.
Scurgem resturile de apă din toate furtunurile și țevile.
Ascundem stația de pompare și furtunurile într-un loc retras până la primăvară.
Pregătirea stației de pompare pentru punerea în funcțiune după iarnă.

Luăm stația de pompare și furtunurile și țevile de care avem nevoie dintr-un loc retras.
Verificăm presiunea aerului din acumulator, sper că acum este ceva.
Aducem presiunea aerului la necesar. (Ați cumpărat deja o pompă? Măcar o bicicletă?).
Instalăm stația de pompare în locul de coroană.
Conectăm furtunul de aspirație, după ce am verificat funcționarea supapei de reținere de pe coada sa.
Prin țeava de refulare, turnăm apă în pompă până sus (până când curge).
Conectăm un furtun de cap de presiune sau o țeavă.
Conectăm alimentarea cu energie la stație: porniți întrerupătorul de siguranță.
Încă o dată, verificăm fiabilitatea și corectitudinea conectării tuturor conexiunilor.
Introducem fișa în priză, suntem convinși de operabilitatea stației de pompare.
Acum, se pare, totul despre stațiile de pompare. Dar, întrebați, s-ar putea să fi omis sau să fi uitat ceva.

S-ar putea să vă intereseze materiale conexe:

Pompele, după cum știe toată lumea, sunt diferite. În viața de zi cu zi, se folosesc în principal două tipuri de pompe: centrifuge și de vibrații. În general, cele cu vibrații …
Întrebarea doar la prima vedere pare simplă. Pentru a găsi un loc pentru o stație de pompare, mă refer la o stație de pompare …
Bună ziua, dragi cititori ai revistei „San Samych”. Astăzi aș dori să vă spun despre cum este posibil să asamblați o stație de pompare, iar în …
Bună ziua, dragi cititori ai „San Samych”. O problemă frecventă în proiectarea și funcționarea sistemului de alimentare cu apă a unei case pe baza unei pompe de suprafață …
Bună ziua, dragi cititori ai „San Samych”. Mi se pare că nu este nevoie să repetăm adevărul comun că pompa este „inima” sistemului de alimentare cu apă …
Opinii (1.598) despre „Repararea și întreținerea stațiilor de pompare”.
O zi bună tuturor! Am o astfel de problemă: S-a spart o membrană în rezervorul hidraulic, am cumpărat una nouă. L-am înlocuit, am decis să pompez aer în rezervor, și cumva el a intrat imediat în pompa hidraulică. Am decis că au vândut membrana defectă. Am umplut-o cu apă, apa nu se scurge nicăieri și vizual este întreagă. Nu pot înțelege care este problema. Poate cineva să întâlnească una asemănătoare, vă rog să-mi spuneți cum se poate remedia. Stația Whirlwind ASV 1200/50

Bună ziua Dmitry.
Da, amuzant … Și tu, Dmitry, când au pus membrana în rezervor, au umplut-o imediat cu apă, normal, pe partea de apă, sau ce? Dacă era inundată, atunci la pompare, apa se ducea. Și așa – a plecat aerul rămas în ea, pe de altă parte. Rezervorul este etanș. Chiar dacă pompezi aerul cu rezervorul hidraulic deconectat de la pompă, așa cum trebuie să faci în general, pe de altă parte, o parte din aer va rămâne în continuare. Acesta va ieși mai târziu, cu timpul, când rezervorul va fi umplut periodic cu apă.

Nu se creează presiune în rezervor, deoarece tot aerul furnizat intră în pompa hidraulică.

adevărul este că nu există nicio modalitate de a crea presiune de aer în rezervor. oricât de mult l-aș pompa, tot aerul intră în pompa hidraulică.

Dmitry, mă întreb, de unde vine o asemenea încredere, că aerul injectat este cel care intră în pompă?
Așa cum am scris și data trecută, încercați să pompați aer într-un rezervor hidraulic deconectat de la „pompa hidraulică”, astfel încât să aveți garanția că nu va ajunge acolo. Iar dacă acest lucru nu funcționează, trebuie să căutați o gaură prin care să iasă aerul. Iar această căutare seamănă foarte mult cu căutarea unei găuri într-o roată perforată. Pe deconectat și îndepărtat de la stația de pompare, rezervorul hidraulic este mult mai ușor și mai ușor de căutat o scurgere.

Bună ziua, Dmitry.
Ar trebui să scrieți cel puțin pentru care priză de pompă! Eu le-am măsurat pe cele care zac în garaj: una M10 de la pompa vortex, celelalte două – M12 de la acvariul centrifugal. În plus, pentru diferite „Acvariu”, vechi și mai noi, bujiile sunt diferite! Cu pași de filetare diferiți! … Nici eu nu înțeleg nimic, dar ceea ce este – este.

Bună ziua! Vă rog să-mi explicați când deschid robinetul de la chiuvetă, pompa funcționează, dar apoi începe să se pornească și să se oprească, se întâmplă și când deschid mașina de spălat, iar când deschid robinetul din cabina de duș funcționează bine. Se pare că la o presiune mică a apei îi lipsește ceva, la o presiune bună totul este bine. Presiunea în repaus este de 1,9, când deschid apa scade la 0,5, când închid apa crește la 2 , 9 și începe fluieratul. Apăs manual pe ștuț, se calmează.

Am uitat să scriu: Stația de pompare a portului de agrement, la fel ca în poza de mai sus. Intrarea apei din puț, înălțimea de creștere a apei nu este mai mare de 4 metri, de la puț până la casă distanța nu este mai mare de 15 metri.

Bună ziua, Svetlana.
Acumulatorul (GA) nu funcționează pentru dvs. Prin urmare, presiunea din sistem crește și scade foarte repede. O vedeți ca pe o automatizare rapidă a pompei de pornire-oprire (ea chiar o face, aceasta este treaba ei). Atunci când debitul de apă este mai mare (la duș), pompa nu poate ridica presiunea la nivelul de oprire. Reduceți consumul – și „fluierul” începe din nou.
Trebuie să verificați și să pompați aer în GA. Vă reamintesc că aerul se verifică și se pompează în circuitul hidraulic cu o pompă (stație) nealimentată, cu presiune zero a apei în sistem și cu cel puțin un robinet deschis, astfel încât apa să poată curge liniștită din el. Din păcate, nu este foarte clar ce presiune pe pompă este setată automat. Doar de această presiune se ghidează după presiunea necesară a aerului din GA. Aceasta ar trebui să fie puțin mai mică decât presiunea de comutare. Dacă nu ați schimbat nimic în automatizare (nu ați răsucit), atunci în mod implicit ar trebui să existe 1,4-1,5 atm.

Bună ziua! GA a pompat până la 1,5, a început să pornească puțin cu întârziere după deschiderea robinetului, totul pare să fie normal. Problema a fost diferită: atunci când porniți dușul cu apă caldă și rece, pompa nu pornește pentru o lungă perioadă de timp și, prin urmare, fluxul de apă rece se produce în valuri, respectiv, apoi apă caldăatunci normal. Cu automatizarea a funcționat deja)). Pornește de la 1 bar crește la 2,5, se oprește, scade la 1,2 și se pornește din nou.

Bună ziua Svetlana.
Voi jura ? . Se pare că nu ați citit cu atenție răspunsul anterior.
1. Presiunea aerului în GA trebuie să fie puțin mai mică decât presiunea de pornire a pompei. Iar tu ai pompat mai mult. Prin urmare, pompa este pornită cu întârziere.
2. Da, nu am scris despre acest lucru … Dar, de obicei, oamenii încearcă să reducă intuitiv diferența de presiune de pornire-oprire. În special, cu cât presiunea de pornire-oprire este mai mică, cu atât mai mică este diferența dintre ele, până la minimul posibil, ar trebui să fie de aproximativ 0,5-0,6 atm.
În cazul dumneavoastră, ar fi necesar să creșteți presiunea de pornire la aproximativ 1,9-2,0 atm, cu o creștere a presiunii de oprire la 2,7 și mai mult. Presiunea de pornire de 2,2 atm și presiunea de oprire de 2,9 atm ar fi ideală. Atunci, căderile de presiune a apei de la robinet vor fi minime, nu vor exista aceste „valuri” de căldură și frig. În consecință, presiunea aerului în GA cu „varianta ideală” ar trebui să fie de 2,1 atm.
Există nuanțe legate de hidraulica generală a sistemului, dar încercați să faceți acest lucru deocamdată. Din punct de vedere hidraulic, am nevoie de mai multe informații despre sistemul dvs.

Având un puț și o stație de pompare, proprietarul unei case particulare își poate permite să fie independent de alimentarea centralizată cu apă.

Cu toate acestea, echipamentul trebuie să fie reparat în caz de defecțiune.

Principalele componente ale unei stații de pompare moderne sunt:

pompă (în majoritatea cazurilor – instalație centrifugală de suprafață);
comutator de presiune;
un acumulator cu membrană sau balon, împărțit în două părți: una intră în apă, cealaltă conține aer cu suprapresiune.
Pompa este pornită și oprită automat prin intermediul unui presostat. De îndată ce presiunea din alimentarea cu apă scade până la o anumită valoare minimă (stabilită de utilizator), contactele releului se închid și pompa începe să pompeze apă. Fluidul este pompat în acumulator, în timp ce aerul din interiorul acestuia este comprimat ca un resort, datorită căruia presiunea din sistem crește treptat.

 

Proiectarea tipică a unei stații de pompare

De îndată ce aceasta atinge o anumită valoare maximă (setată, de asemenea, de către utilizator la configurarea releului), pompa va fi oprită.

Alimentarea cu apă și – cel mai important – presiunea din acumulator vor permite pentru o anumită perioadă de timp utilizarea alimentării cu apă atunci când pompa nu funcționează.

Pe măsură ce apa este consumată, presiunea din sistem va scădea din nou la minim și releul va porni unitatea.

Atât acumulatorii cu balon, cât și cei cu membrană funcționează pe același principiu, dar au un dispozitiv diferit.

Într-un rezervor cu balon, apa este colectată într-un bulb de cauciuc, care se întinde treptat, comprimând aerul din jur. Avantajul acestei tehnologii este că apa nu intră în contact cu pereții metalici ai rezervorului.

Acumulatorul cu diafragmă este împărțit în două de o membrană de cauciuc, care, atunci când umple o parte cu apă, se întinde și ea și începe să comprime aerul din a doua parte.

Un presostat este un dispozitiv care pornește și oprește pompa, în funcție de nivelul de presiune din sistemul de alimentare cu apă. – o etapă importantă de configurare a alimentării autonome cu apă, Funcționarea corectă a stației de pompare în ansamblu depinde de setările corecte ale releului.

Specificații pompă submersibilă „Baby” veți găsi.

În momentul cumpărării pompei de puț trebuie să vă asigurați că dispozitivul poate asigura o alimentare neîntreruptă cu apă a casei. În acest subiect veți afla ce tipuri de pompe există și care este mai bine să alegeți pentru o casă de țară.

Probleme comune și soluții
Fără un sistem de alimentare cu apă care să funcționeze în mod normal, nu merită să visăm la o viață confortabilă într-o casă privată, nu este fără motiv că sistemul de alimentare cu apă este numit vital.

Există mai multe simptome care sugerează că anumite elemente ale stației de pompare au nevoie de reparații.

Arborele se rotește, dar presiunea din sistem nu crește.
Motive posibile:

Pompa nu poate dezvolta suficientă putere din cauza unei scăderi a tensiunii în rețea. Pentru a preveni astfel de situații, ar trebui să alegeți o unitate cu o rezervă de putere.
Există scurgeri în sistemul de alimentare cu apă: este posibil să se fi spart o țeavă sau să se fi produs o scurgere la o îmbinare filetată. Este necesar să se detecteze locul accidentului și să se elimine defecțiunea. Țeava spartă trebuie înlocuită, iar racordul filetat de proastă calitate trebuie etanșat prin înfășurarea unei cantități mai mari de bandă de cablu sau de fum pe filet.
Apa nu intră în conductă: verificăm dacă există apă în pompă și în conducta de aspirație. Dacă nu, umpleți apa printr-o gaură specială din carcasa pompei. Dacă apa pleacă fără să se oprească, înseamnă că supapa de reținere de pe conducta de aspirație s-a rupt. Poate că nu s-a întâmplat nimic rău, iar supapa s-a înfundat pur și simplu cu nisip sau incluziuni de fibre lungi. Dacă una dintre piesele sale este defectă, va trebui să fie înlocuită.
Ar trebui să verificați, de asemenea, dacă nivelul apei din sursă este prea scăzut. Dacă suspiciunea se confirmă, coborâți furtunul de aspirare cât mai jos posibil. Starea lui, apropo, va fi, de asemenea, utilă de verificat. Dacă există fisuri sau crăpături în conexiuni, aerul se poate scurge în conducta de aspirație, ca urmare a faptului că pompa nu mai pompează apă.

Dacă pompa și conducta de aspirație sunt încă pline de apă, atunci este timpul să schimbați rotorul sau carcasa uzată. În acest proces, acestea sunt șterse treptat de numeroase particule solide care se deplasează cu viteză mare.

Dacă se înfășoară prea mult material de etanșare, piulița se poate sparge la înșurubarea piuliței sau a racordului.

Pentru a evita acest lucru, numărul de fire de in sanitar sau de câlți trebuie să fie crescut treptat, verificând de fiecare dată etanșeitatea racordului. Acest lucru trebuie făcut până când învățați cum să determinați volumul necesar de material de etanșare pe ochi.

Presiunea de pe manometru sare, iar apa intră în smucituri
Dacă acul manometrului, după ce abia a atins marcajul maxim, începe imediat să alunece, obligând pompa să pornească iar și iar, cauza trebuie căutată în următoarele fenomene:

Există scurgeri în conductă. Am vorbit deja despre acest lucru în secțiunea anterioară.
Pe conducta de aspirație au apărut fisuri și goluri.
Dacă pompa „prinde” aer, apa va fi, de asemenea, furnizată neuniform. Trebuie detectate și eliminate golurile.
Acumulatorul este spart: primul lucru care trebuie făcut este să apăsați cu degetul pe supapa bobinei destinată pompării aerului. Dacă din gaură iese apă, înseamnă că un balon de cauciuc sau o membrană a avut o scurgere. Această piesă trebuie să fie înlocuită. În cazul unui cilindru, înlocuirea este foarte simplă, dar unele tipuri de membrane pot fi înlocuite doar de către specialiști. Dacă aerul scapă din bobină cu un șuierat, presiunea sa trebuie verificată prin scurgerea apei din acumulator.
În mod normal, presiunea ar trebui să fie de aproximativ 1,5 atm, o valoare mai precisă este de 90% din presiunea de pornire a pompei. Atât presiunea prea mică, cât și cea prea mare duc la aceleași consecințe: pompa începe să pornească la fiecare minut, iar apa de la robinet curge într-un flux pulsatoriu. Cel mai adesea, aerul din acumulator trebuie pompat, pentru care se folosește o pompă convențională pentru automobile. Verificați din nou presiunea la scurt timp după pompare.

Dacă a scăzut, cazul poate fi următorul:

distribuitorul este înfundat și nu se poate închide complet: distribuitorul trebuie să fie purjat;
a avut loc o depresurizare a carcasei: acumulatorul trebuie dus la un centru de service, deși unii meseriași le repară acasă cu ajutorul „sudurii la rece”.

În timpul funcționării rezervorului hidraulic, acea parte a acestuia care este conectată la sistemul de alimentare cu apă se umple treptat cu aerul eliberat din apă.

Pentru a evita ca rezervorul să funcționeze la jumătate, acest aer trebuie eliminat aproximativ la fiecare 1-2 luni – fie prin intermediul supapei destinate acestui scop (instalată la modelele cu un volum mai mare de 100 l), fie prin golirea acestuia.

Aparatul nu poate fi pornit
Motive posibile:

Înfășurarea motorului s-a ars: cel mai evident semn de ardere a înfășurării este un miros „chimic” neplăcut de izolație topită. Dar înfășurarea ar trebui să sune în continuare cu ajutorul unui tester. Dacă se confirmă „diagnosticul”, motorul se rebobinează (este mai bine să invitați un electrician cu experiență).
Contactele releului trebuie curățate.
După pornire, pompa bâzâie, dar arborele nu se rotește
Motive posibile:

Condensatorul este defect. Acest element trebuie înlocuit cu unul adecvat.
Rotorul s-a blocat: acest fenomen poate apărea după o oprire prelungită a unității. În acest caz, pompa trebuie oprită, apoi încercați să rotiți manual rotorul. Alimentăm din nou pompa cu energie, acum totul ar trebui să funcționeze.
Pompa nu se oprește
Motive posibile:

Depresurizarea rețelei de alimentare cu apă.
Funcționarea incorectă a releului.
Pentru a înțelege cum să remediați situația, trebuie să cunoașteți mai îndeaproape acest dispozitiv.

Principiul de funcționare și setările releului
Releul electromecanic al stației de pompare are o țeavă sau o flanșă prin care este conectat la conducta de presiune.
După îmbinare, apa începe să acționeze asupra membranei, care prin intermediul tijei este conectată la contacte.

Odată cu creșterea și scăderea presiunii, membrana se poate deplasa într-o direcție sau alta și, la o anumită poziție, închide contactele, în urma căreia este furnizată energie pompei.

În carcasa releului există două arcuri care diferă ca mărime. Fiecare dintre ele este pus pe o tijă cu o piuliță, rotindu-se, pe care resortul poate fi împins sau slăbit.

Cel mai mare resort este instalat vizavi de membrană. Dacă acest resort este comprimat cu ajutorul piuliței corespunzătoare, va începe să contracareze mișcarea membranei.

Cu cât este mai puternică comprimarea resortului, cu atât mai mare trebuie să fie presiunea în conductă pentru ca membrana să se deplaseze la distanța dorită și să închidă contactele.

În acest fel, se reglează presiunea de comutare (mai mică).

Strângând sau slăbind piulița arcului mic, se reglează diferența dintre presiunea de închidere (superioară) și presiunea de conectare. Vă rugăm să rețineți: nu este vorba de presiunea de închidere în sine, ci de diferența dintre aceasta și presiunea inferioară. Astfel, dacă modificați strângerea unui arc mic, se va modifica doar presiunea superioară. Dacă rotiți piulița unui resort mare, atât presiunea inferioară, cât și cea superioară se vor modifica simultan.

Dacă valoarea presiunii superioare depășește capacitatea pompei, aceasta nu se va putea opri.

Setarea releului
Reglarea presostatului se realizează în mai multe etape:

În primul rând, trebuie să vă asigurați că intrarea releului nu este înfundată cu nisip sau nămol. Dacă este necesar, trebuie să fie curățat și spălat bine.
După ce ați golit sistemul, verificați presiunea aerului din acumulator.
După ce ați îndepărtat capacul de la releu, slăbiți cât mai mult posibil resortul mare.
În modul manual, porniți pompa și opriți-o imediat ce manometrul indică o presiune de 1,5 atm.
Strângeți încet piulița de pe resortul mare până când releul face clic (contactele se închid). Acest lucru va însemna că releul este setat la o presiune de comutare de 1,5 atm.
Strângeți piulița cât mai mult posibil pe arcul mic.
În modul manual, porniți pompa și opriți-o când se atinge o presiune de 3 atm. (se urmărește manometrul).
După ce ați oprit pompa, eliberați treptat arcul mic până când contactele din releu se deschid cu un clic distinctiv. Acest lucru va însemna că releul este setat la o presiune de declanșare de 3 atm. (mai exact, diferența este de 1,5 atm. între presiunea superioară și cea inferioară).
Vă rugăm să rețineți: toate lucrările de reglare a presostatului trebuie efectuate ținând cont de cerințele de siguranță electrică.

Pompa nu este întotdeauna potrivită pentru alimentarea neîntreruptă cu apă la domiciliu, de multe ori capacitatea sa nu este suficientă pentru a ridica complet apa în casă. Ne vom ocupa de acest aspect în articol. Conectarea stației la puț, prețul problemei.

Citiți cum se instalează pompa pentru a crește presiunea apei și stația de pompare în bloc.

Videoclipuri conexe

Într-o casă privată sau în țară, proprietarii folosesc adesea un sistem autonom de alimentare cu apă. Apa este furnizată de la fântână către conducte și puncte de avarie cu ajutorul unei pompe sau a unei stații de pompare.

Pompa ridică pur și simplu apa, iar funcționarea acesteia trebuie reglată prin pornirea și oprirea ei. Stația de pompare se pornește automat atunci când presiunea începe să scadă și nu necesită monitorizare.

Pentru funcționarea acestui dispozitiv, este necesară o cantitate suficientă de apă în puț și energie electrică. Este necesar să vă familiarizați cu caracteristicile de proiectare ale pompelor și cu tipurile lor.

Dispozitivul stației de pompare cu un rezervor de stocare
Acesta este un model învechit al unei stații de pompare. Principiul funcționării sale este de a umple rezervorul cu apă. Flotorul indică o cantitate insuficientă de apă în rezervor, iar pompa pornește automat și pompează apa până la nivelul dorit.

Acesta este un sistem destul de greoi, dacă senzorul nu mai funcționează, apa se poate revărsa, presiunea nu este puternică, deoarece apa curge prin gravitație din rezervor. Rezervorul este instalat deasupra nivelului pompei, ceea ce este dificil de instalat.

Sistemul de pompare cu acumulator
Ea este mai confortabilă. Releul controlează nivelul de aer comprimat sub presiunea apei. Când se aspiră apă, presiunea din sistem scade și releul pornește pompa, iar apa este pompată în rezervor.

Compoziția stației de pompare
Stația de pompare include un dispozitiv de pompare. Acesta este plasat în camera de serviciu sau într-o cutie metalică în afara casei. Este important să se calculeze corect puterea dispozitivului, astfel încât să fie suficientă pentru a ridica apa din puț până la cel mai înalt punct de parsare din casă.

Acumulator hidraulic – menține presiunea în sistemul de alimentare cu apă. Acesta este un cilindru metalic cu o membrană de cauciuc. Când apa este pompată, se întinde, iar când pompa încetează să mai funcționeze, împinge apa din rezervor, revenind la poziția inițială.

Pentru a porni automat pompa, stația este echipată cu o unitate de automatizare cu un senzor care indică presiunea. În funcție de performanța sa, releul reglează funcționarea pompei.

Compoziția stației de pompare:

 

Pompă de suprafață;
Acumulator;
bloc automat;
Releu;
Cablu;
Monometru;
Borne de împământare;
Conectori pentru conectare.
Toate aceste noduri individuale sunt asamblate pe un cadru. Pompa de suprafață este plasată pe baterie. Unitatea de control automat montată separat.

Sistemul autonom de alimentare cu apă necesită o investiție inițială mare. Este necesar să se foreze și să se echipeze puțul, să se pună conductele de apă, să se instaleze echipamentul de pompare și să se monitorizeze nivelul suficient de apă din puț.

Dar, pe de altă parte, nu va trebui să plătiți pentru apă, nu veți depinde de accidente și pene de curent pe rețeaua principală de alimentare cu apă. Alimentarea locală cu apă necesită îngrijire și întreținere. Unele noduri ale stației pot ceda periodic. O gazdă bună ar trebui să fie capabilă să rezolve problemele tipice pe cont propriu.

Tipuri de stații de pompare
După tipul de lucru, stațiile de pompare sunt împărțite în stații de ejecție fără acest dispozitiv. Ejectorul livrează apa în sus datorită descărcării. Aceste modele sunt destul de scumpe în preț, dar mai eficiente în funcționare. Ele pompează apa de la o adâncime mare (până la 45 m).

Dezavantajul pompei ejectoare este zgomotul puternic pe care pompa îl face în timpul funcționării. Prin urmare, astfel de unități sunt instalate în camere separate în afara casei.

Pompă ejectoare la distanță
Acesta este un dispozitiv de imersie. Ejectorul este plasat în conducta puțului, creând un flux de aspirație. Împreună cu apa, aerul sau nisipul pot intra în ea. Iar ejectorul se înfundă. Acesta este defectul său. Pompa poate fi instalată la domiciliu.

Pompe fără ejector
Admisia apei în pompele fără ejector se realizează printr-un sistem hidraulic. Astfel de unități consumă mai puțină energie, lucrează în liniște.

Cum să remediați singur defecțiunile în stațiile de pompare
Acest ghid îi va ajuta pe proprietarii de stații de pompare să rezolve problemele comune fără ajutorul specialiștilor.

Tipuri de defecțiuni
Unitatea de pompare se rotește, dar nu curge apă
Dacă, atunci când pompa este pornită, rotorul acesteia se rotește, iar apa nu curge în sistemul de alimentare cu apă, aceasta poate fi cauza defecțiunilor, care sunt discutate mai jos:

Integritatea conexiunilor din conductă poate fi afectată. Supapa de reținere dintre puț și pompă nu este suficient de activă. Obiecte străine pot pătrunde în ea. Din acest motiv, arcul din interiorul ei se rupe. Dacă apare o contaminare, supapa este îndepărtată și curățată. Dacă nu reușește, supapa va trebui înlocuită complet.
După o pauză îndelungată a pompei, apa poate scăpa din conducta dintre puț și pompă. Trebuie adăugată apă într-o gaură de umplere specială.
În sezonul de vară, nivelul apei din puț poate scădea semnificativ. Pompa trebuie coborâtă în jos, în conducta puțului. În acest caz, există pericolul ca murdăria să pătrundă în conducta de admisie. Este necesar să o echipați cu un filtru.
Dacă pompa se rotește și apa nu intră în conductă, este posibil să existe o tensiune insuficientă. Forța de rotație a rotorului nu este suficientă pentru a furniza apă la distanță. În acest caz, ar trebui să testați tensiunea în rețea.
Calitatea pompei depinde de starea lamelelor rotative. Dacă acestea se uzează, pompa va funcționa mai slab. Dezasamblați pompa, un rotor este montat pe șuruburi sub capacul său. Uitați-vă la starea ei. La demontarea acesteia, pot apărea dificultăți cu șuruburile.
Pentru a le îndepărta fără efort, tratați-le cu un produs chimic. Sunteți norocos dacă puteți găsi un rotor de pompă separat de vânzare. Cel mai probabil, va trebui să schimbați întregul dispozitiv. Este extrem de neprofitabil pentru producători să vândă piese de schimb pentru pompe.
Pompa din stație pornește prea des și furnizează apă sacadată
O defecțiune a automatizării poate provoca o astfel de defecțiune. Manometrul dă fie indicatori de presiune mari, fie brusc scăzuți. Acest lucru înseamnă că membrana de cauciuc din acumulatorul de presiune este deteriorată. Puteți verifica acest lucru cu ajutorul mamelonului de pe partea din spate a carcasei acumulatorului. Ar trebui să iasă aer din el atunci când este apăsat. Dacă curge apă, membrana este deteriorată. Aceasta poate fi înlocuită. Pentru a face acest lucru, dezasamblați acumulatorul și înlocuiți membrana cu una nouă.
Dacă presiunea aerului este mai mică de 1,8 atmosfere, care sunt necesare pentru acest dispozitiv, apa poate curge și ea în smucituri. Aerul se află în spatele membranei. Acesta poate fi pompat prin intermediul unui racord din carcasa bateriei. Dacă s-au format fisuri în acesta, acestea trebuie mai întâi reparate. Dacă nu puteți restabili dispozitivul, va trebui să îl înlocuiți complet.
O defecțiune a unității automate implică o defecțiune similară.
Stația de pompare funcționează, dar apa intră sacadat, intermitent
Instabilitatea apei din sistem poate fi declanșată de intrarea aerului în sistem. O astfel de defecțiune apare atunci când se pierde etanșeitatea conexiunii dintre țevile de aspirație și de admisie. Asigurați integritatea conexiunilor și coborâți conducta de aspirație mai adânc în puț.

Pompa pompează în mod constant apă fără să se oprească
Comutatorul de presiune a apei din sistem nu este bine reglat. Dezasamblați dispozitivul. Un arc mic arată mai multă și mai puțină presiune, iar unul mai mare controlează pornirea/oprirea pompei. Cu o muncă îndelungată, arcurile își pierd elasticitatea și indicatorii inițiali se schimbă. În timpul funcționării pieselor mobile ale pompei, indicatorii de presiune se modifică.

Prin reglarea arcului, diminuați valoarea mai mare a presiunii. Dacă ieșirea releului este contaminată cu apă, scoateți-o și curățați-o.

Stația de pompare nu pornește
O stație de pompare se poate deconecta în timpul funcționării sau nu se poate deconecta deloc din cauza unei pene de curent sau a unei tensiuni scăzute în rețea. Testați aceste măsurători. Verificați, de asemenea, etanșeitatea izolației și a înfășurărilor. În cazul în care există un miros caracteristic de ars, este mai bine să înlocuiți motorul.

Unitatea de pompare emite un zumzet, dar nu se învârte
Dacă pompa nu este utilizată pentru o perioadă lungă de timp, roțile rotorului se pot bloca. Încercați să rotiți arborele cu mâna. Dacă acest lucru nu reușește, dezasamblați pompa și îndepărtați cauza blocării rotorului.

Dacă cauza tot nu se află în rotor, verificați condensatorul din cutia de borne. Aplicați un tester pentru aceasta. Sau poate că rețeaua este doar o tensiune scăzută.

Vedeți, principalele defecțiuni mai tipice în funcționarea stației de pompare pot fi eliminate fără ajutorul unui maestru, pe cont propriu.

Repararea stației de pompare jilex jumbo
Jilex Jumbo este un model popular de stații de pompare. Problemele întâlnite în timpul utilizării acestui echipament sunt identice cu cele descrise anterior în acest articol. Acest lucru poate deteriora presostatul, sau motorul pompei. Piesele de schimb pot fi găsite în magazinele specializate. În atelierele de lucru, puteți face diagnosticarea și depanarea.

Repararea stației de pompare grundfos

Pompele daneze sunt protejate împotriva suprasarcinilor și sunt rezistente la supratensiunile liniei electrice.

Ele prezintă performanțe ridicate. Prin urmare, ele sunt utilizate chiar și în spațiile industriale.

Cauza defecțiunii poate fi un factor care nu depinde de calitatea echipamentului – depozitele de pe pereții interiori ai echipamentului.

Este necesar să dezasamblați componentele deteriorate și să eliminați rugina. Ulterior, placa se va forma mai puțin dacă pereții interiori sunt lustruiți.

Mai întâi curățați rotorul și arborele. Cel mai adesea pompele grundfos eșuează din cauza defecțiunii senzorilor. Îndepărtați capacul de la unitatea de control, deșurubați șuruburile și scoateți senzorul cu mâna.

Deoarece această unitate este fabricată din plastic, trebuie curățată cu grijă cu o perie.

O soluție de oțet și apă 1: 1, turnată în sistem, va curăța sistemul de placă.

Pompa poate înceta să mai funcționeze din cauza unor rulmenți blocați sau a unei presiuni reduse. Nu este necesar să dezasamblați dispozitivul pentru fiecare defecțiune. Încercați să îl operați manual. Scoateți întrerupătorul de pe opritor.

Dacă pompa funcționează numai în acest mod, atunci senzorul de apă curgătoare este defect și trebuie înlocuit.

Dacă înfășurarea motorului se arde, piesele de schimb pentru acesta pot fi achiziționate de la un centru de service.

Instalarea echipamentului de pompare necesită o încăpere separată în casă sau în cofetărie.

În subsolul casei, acest lucru va fi mai practic. Stația vibrează în timpul funcționării. Trebuie să fie instalată fără a atinge pereții.
În cazul în care pompa va fi instalată în cheson, trebuie să se aibă grijă ca aceasta să nu înghețe iarna. Chesonul trebuie să fie izolat.

Procedura de instalare este următoarea:

Asamblați ejectorul cu un filtru dedesubt;
Se instalează un ambreiaj din bronz la ieșire
Țevile sunt așezate în șanțuri sub nivelul de îngheț al solului;
Conducta este conectată la ejector cu ajutorul unui racord.
Capul țevii se pune pe carcasă și se fixează cu ajutorul utilizării.

Fixarea pompei
Este foarte important să instalați corect pompa, deoarece aceasta vibrează în timpul funcționării. Ea trebuie să fie bine fixată și urmărită, astfel încât să nu atingă pereții. De la vibrații, piesele pompei se vor defecta rapid.

Care sunt avantajele stațiilor de pompare automate
Stațiile de pompare mențin o presiune constantă a apei în sistemul de alimentare cu apă. Atunci când componentele și piesele sunt în stare bună, alimentarea cu apă este constantă și neîntreruptă, ca în sistemul comunal de alimentare cu apă centralizată.

78 comments

certainly like your website but you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts Many of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to inform the reality nevertheless I will definitely come back again

أنابيب البولي بروبيلين كوبوليمر عشوائي (PP-R) في العراق في مصنع إيليت بايب في العراق، تمثل أنابيب البولي بروبيلين كوبوليمر عشوائي (PP-R) قمة حلول الأنابيب الحديثة. تشتهر هذه الأنابيب بمقاومتها الممتازة لدرجات الحرارة العالية والمواد الكيميائية، مما يجعلها مناسبة لمجموعة واسعة من التطبيقات بما في ذلك أنظمة المياه الساخنة والباردة. تصنع أنابيب PP-R لدينا بدقة لضمان أداء عالٍ، ومتانة، وموثوقية. تعد شركة إيليت بايب من بين الأفضل والأكثر موثوقية في العراق، حيث نقدم أنابيب PP-R التي تفي بمعايير الجودة الصارمة. للحصول على معلومات مفصلة حول أنابيب PP-R ومنتجاتنا الأخرى، تفضل بزيارة elitepipeiraq.com.

In addition, copanlisib, another pan PI3K inhibitor, also shows significant anti tumor activity in cancers with PI3KCA mutations and in cancers with HER2 overexpression buy priligy usa 40 A recent meta analysis investigating lower doses, instituted earlier and for longer duration, appeared to demonstrate improvements in lung function and decreased mortality

It is also used for attention deficit hyperactivity disorder ADHD, withdrawal from benzodiazepine drugs, epilepsy, psychosis, depression, migraines and other headaches, chronic fatigue syndrome CFS, common cold and other respiratory tract infections, tuberculosis, muscle pain, and cancer prevention priligy equivalent

Bwer Company is a top supplier of weighbridge truck scales in Iraq, providing a complete range of solutions for accurate vehicle load measurement. Their services cover every aspect of truck scales, from truck scale installation and maintenance to calibration and repair. Bwer Company offers commercial truck scales, industrial truck scales, and axle weighbridge systems, tailored to meet the demands of heavy-duty applications. Bwer Company’s electronic truck scales and digital truck scales incorporate advanced technology, ensuring precise and reliable measurements. Their heavy-duty truck scales are engineered for rugged environments, making them suitable for industries such as logistics, agriculture, and construction. Whether you’re looking for truck scales for sale, rental, or lease, Bwer Company provides flexible options to match your needs, including truck scale parts, accessories, and software for enhanced performance. As trusted truck scale manufacturers, Bwer Company offers certified truck scale calibration services, ensuring compliance with industry standards. Their services include truck scale inspection, certification, and repair services, supporting the long-term reliability of your truck scale systems. With a team of experts, Bwer Company ensures seamless truck scale installation and maintenance, keeping your operations running smoothly. For more information on truck scale prices, installation costs, or to learn about their range of weighbridge truck scales and other products, visit Bwer Company’s website at bwerpipes.com.

Great – I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such great information being shared freely out there.

Great post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Very helpful information particularly the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and best of luck.

The very core of your writing while appearing agreeable initially, did not sit very well with me personally after some time. Somewhere within the paragraphs you managed to make me a believer but just for a while. I nevertheless have a problem with your jumps in assumptions and you would do well to help fill in all those gaps. In the event that you can accomplish that, I will surely end up being impressed.

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button