Piloni Forati

0774598095

Se recomanda utilizarea de piloti forati si micropiloti atunci cand terenul pe care urmeaza sa ridicati o constructie este prea comprensibil (instabil) pentru a suporta greutatea acesteia. Prin folosirea acestor piloti forati si micropiloti se urmareste crearea unei fundatii stabile, de adancime. Astfel pilotii si micropilotii(piloti forati cu diametrul de cel mult 300mm) vor fi introdusi in sol prind diferite procedee pana la fixarea lor intr-un strat incomprensibil.

Piloti forati si micropiloti pentru industrie. Pentru a evita coborarea nivelului solului (tasare) prin actiunea greutatii unei constructii  sau scufundarea sa (in zonele cu un nivel ridicat al apelor subterane) companiile de constructii folosesc astfel de piloti forati si micropiloti. Acestia ofera un grad ridicat de sustinere in cazul unor lucrari de mare anvergura precum poduri, autostrazi, tuneluri, parcari subterane si blocuri cu peste 4 etaje.

Piloti forati si micropiloti pentru consolidarea pantelor. Alunecarile de teren reprezinta deplasari ale straturilor de sol de-a lungul unui plan inclinat. Efectele lor pot fi dezastruoase atat pentru locuitorii acelor regiuni cat si pentru mediul inconjurator. De aceea in zonele cu risc de alunecare sau cu risc seismic ridicat se recomanda lucrari de consolidare a pantelor cu piloti forati si micropiloti. Acestia sunt infipti in sol sau chiar turnati la fata locului in gurile de foraj si sunt legati intre ei printr-un sistem de grinzi sau de armaturi. Astfel vor preveni alunecarile de teren si efectele nocive ale acestora.

Piloti forati si micropiloti pentru industria maritima. Constructiile portuare si platformele de foraj marin se confrunta adesea cu necesitatea manevrarii unor produse si utilaje de o greutate impresionanta. Toate acestea in conditiile in care stratul de sol pe care sunt amplasate este adesea unul comprensibil (format predominant din nisip). Conditiile dificile de instalare a fundatiilor si incarcatura ridicata la care sunt expuse frecvent transforma utilizarea de piloti forati si micropiloti intr-un element cheie al industriei maritime si portuare.

Call Now Button