Formular Calcul pret Foraje Puturi
Foraje puturi Videle, Teleorman pret 150 lei ml cu pompa sumersibila si teava incluse
Sunati acum si cereti detalii 0784316151
Executam foraje puturi pentru apa, foraje de mica si mare adancime, denisipari, piloni de sustinere, intretineri puturi, epuismente. Executam foraje si pentru incalzire cu pompe de caldura.
Avand o echipa de specialisti si folosind tehnologii superioare sistemelor de foraje clasice executam puturi de calitate intr-un timp foarte scurt.
Numarul mare de utilaje din dotare ne permite sa reducem timpul de asteptare de cerea clientului pana la demararea lucrarii la maxim 2 zile lucratoare.
Foraje puturi pret
Utilajele sunt diverse si se pot adapta nevoilor fiecarui client astfel incat nu exista loc unde nu putem executa forari puturi.
Un puţ este o groapă săpată prin foraj artificial în scoarţa pământului, prin care se poate extrage apă. Puţurile de apă pot fi de două tipuri: puţuri de mică adâncime şi puţuri de mare adâncime. În cazul celor dintâi apa poate fi obţinută foarte uşor, dar impurităţile pot ajunge uşor în lichid astfel încât există un risc serios de contaminare. Pentru puţurile de adâncime mare nu există risc de contaminare, ele neavând impurităţi organice.
Construirea acestor tipuri de puţuri rezolvă problema sursei de apă pentru comunităţile rurale şi suburbane unde:
1. Resursele de suprafaţă nu pot fi captate şi unde nu există apă potabilă în pânza freatica de suprafaţă;
2. Există certitudinea că sursa de apă se află la o adâncime accesibila (nu mai mare de 50m);
3. Costul exploatării surselor de suprafaţă este mult prea mare
Punerea în producţie a puţului forat se desfasoara în trei faze: decolmatare, deznisipare, pompare experimentală şi testare.
Colmatarea se caracterizează prin micşorarea permeabilităţii stratului acvifer din jurul puţului ca urmare a operaţiilor de foraj, când calitatea fluidului de foraj şi diferenţa de presiune dintre acesta şi strat permit intrarea fluidului în stratul acvifer.
Prima fază de punere în producţie pentru puţurile la care stratul acvifer a fost traversat cu noroi de foraj este decolmatarea. La puţurile pentru apă, la care stratul acvifer nu a fost traversat cu fluid de foraj, nu este nevoie de această fază, deoarece apa din strat, la intrarea în gaura de puţ, nu întâlneşte rezistenta produsă de colmatare
După terminarea decolmatării urmează a doua fază de punere în producţie a unui puţ forat pentru apă şi anume Deznisiparea. Prin deznisipare se înţelege pomparea în care particulele mici de nisip sunt extrase şi eliminate din stratul de apă, iar particulele mai mari rămân în jurul filtrului, formând un filtru natural. La pompările următoare, de testare, de exploatare sau experimentale, filtrul natural protejează filtrul introdus în puţ, împotriva înfundării. Pomparea în timpul deznisipării se face intens, debitul de apă extras din puţ fiind mai mare decât debitul maxim viitor, de exploatare sau pompare experimentală, cu aproximativ 25%. Durata necesară de pompare depinde de structura stratului acvifer. În lipsa unui strat impermeabil deasupra stratului acvifer, sau în cazul unui înveliş slab, o extragere prea mare a particulelor de rocă poate provoca deplasarea rocilor de-a lungul puţului, făcând inactivă o parte din suprafaţa filtrului.
Preturi foraje puturi apa Videle, Teleorman – Cat costa ml de put forat
Folosim urmatoarele materiale pentru foraje puturi de apa: tubulatura PVC cu filtru de tip Screen si pietris margaritar, bentonita, tuburi ejectoare, venturi de fund.
Bentonita este folosita la prepararea fluidelor de foraj.
Bentonitele sunt roci argiloase formate din alterarea cenuşilor vulcanice şi se caracterizează printr-un conţinut ridicat în minerale din grupa montmorilonitului, alături de care apar: cuarţ, mică, illit, feldspat.
Proprietăţile fizico – chimice ale bentonitelor depind de compoziţia mineralogică. Principalele proprietăţi ale bentonitei pe care se bazează diversele utilizări sunt: capacitatea de schimb ionic, gradul ridicat de umflare, gradul mare de dispersie în apă, capacitatea ridicată de absorbţie a apei şi de adsorbţie a diverselor substanţe organice şi anorganice, plasticitatea, puterea de decolorare.
Tubajul este constituit din tuburi PVC speciale pentru puţuri de apă cu mufă, filet şi garnitură cu dimensiunile 125×5,4mm ; 140×5,4mm ; 160×5,4mm. Captarea apei se face pe adâncime, prin stratul acvifer şi sub strat, cu 20 m de filtre SCREEN (tuburi speciale, cu fante cu g=0,3…0,5mm) şi cu strat de filtraj de pietriş mărgăritar cu granulaţia g=3…5mm, în spaţiul inelar dintre tub şi puţul forat, pe toată lungimea filtrelor SCREEN.